
Dzisiaj zapraszam Cię na pyszny placek kasztanowy z kokosowym posmakiem. Idealny na słodkie śniadanie!
Debiutancki, oparty na kilku przepisach. Ale to debiut udany :) Placek jest mokry i szybki w przygotowaniu. Dostarcza cenny błonnik i syci na długo. Świetny na dobry początek dnia :) Sama mąka kasztanowa zaskoczyła mnie słodkim smakiem - ciekawa alternatywa.
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki (1 placek):
Ciasto:
Ciasto:
1 jajko
2 łyżki mąki kasztanowej
2 łyżki płatków owsianych (ja użyłam razowych)
2 łyżki otrębów owsianych
trochę wody mineralnej gazowanej
Wierzch:
2 łyżki mąki kasztanowej
2 łyżki płatków owsianych (ja użyłam razowych)
2 łyżki otrębów owsianych
trochę wody mineralnej gazowanej
Wierzch:
1 łyżka śmietany (w lżejszej wersji - jogurtu greckiego/naturalnego)
wiórki kokosowe
odrobina syropu klonowego
wiórki kokosowe
odrobina syropu klonowego
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, wlać na patelnię teflonową z odrobiną oleju kokosowego i piec z dwóch stron. Na talerzu pokryć dodatkami. I gotowe!
Smacznego!
M.
jeszcze bardziej od jedzenia podoba mi sie to zdjecie, cudowny klimat
OdpowiedzUsuń