poniedziałek, 3 kwietnia 2017

PLACEK KASZTANOWY - SŁODKA ROZPUSTA



Dzisiaj zapraszam Cię na pyszny placek kasztanowy z kokosowym posmakiem. Idealny na słodkie śniadanie!

Debiutancki, oparty na kilku przepisach. Ale to debiut udany :) Placek jest  mokry i szybki w przygotowaniu. Dostarcza cenny błonnik i syci na długo. Świetny na dobry początek dnia :) Sama mąka kasztanowa zaskoczyła mnie słodkim smakiem - ciekawa alternatywa.

Czas przygotowania: 5 minut

Składniki (1 placek):

Ciasto:
1 jajko
2 łyżki mąki kasztanowej
2 łyżki płatków owsianych (ja użyłam razowych)
2 łyżki otrębów owsianych
trochę wody mineralnej gazowanej

Wierzch:
1 łyżka śmietany (w lżejszej wersji - jogurtu greckiego/naturalnego)
wiórki kokosowe
odrobina syropu klonowego

Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, wlać na patelnię teflonową z odrobiną oleju kokosowego i piec z dwóch stron. Na talerzu pokryć dodatkami. I gotowe!

Smacznego!
M.

1 komentarz:

  1. jeszcze bardziej od jedzenia podoba mi sie to zdjecie, cudowny klimat

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...